Imbucaturi din paine prajita cu usturoi

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2013 | 5276 vizualizari

 

De multe ori am sentimentul "as rontai ceva" - mai ales cand stau in fata televizorului - si la fel de des habar nu am ce-as manca. Dar, zilele trecute am gasit o gustare rapida, pe care o poate prepara oricine fara prea mare efort, cunostinte culinare sau ingrediente spectaculoase.Sursa de inspiratie: e-retete. Iata despre ce este vorba.

 

INGREDIENTE

  • o bagheta (paine);
  • 3 catei de usturoi;
  • 3 linguri cu unt (la temperatura camerei sau topit usor la MW);
  • 1/2 lingurita cu oregano uscat;
  • 1 lingura cu ulei de masline;
  • putin patrunjel tocat;
  • putina sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imbucaturi din paine prajita cu usturoi:

Taiem bagheta pe jumatate, apoi in doua, pe lungime.

Amestecam untul moale cu uleiul de masline pana devine o pasta.

Adaugam usturoiul pisat, oregano, sare, patrunjelul tocat si amestecam bine pana se omogenizeaza totul.

Ungem jumatatile de bagheta cu un strat generos de pasta de unt.

Asezam painea unsa in tava si lasam la cuptor, la 240 grade aproximativ 10 minute pana ce aceasta se rumeneste usor pe margini, in zona cojii. (fara sa se arda).

Mutam tava pe nivelul cel mai de sus al cuptorului si mai lasam aproximativ 2-3 minute, tot la 240 grade, pana ce se rumenesc frumos.

Lasam putin sa se raceasca, apoi taiem cu ajutorul unui cutit de paine, bucatele late de aproximativ 2 cm. Le servim imediat, cat sunt crocante sau le putem pastra in punga de hartie pentru a le manca si a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Merg de minune cu un pahar cu bere sau lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Imbucaturi din paine prajita cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

20.06.2013, 15:37

Bunica 1

20.06.2013, 19:23

Vai ce bine arata!Daca veneai astazi la "Arena Ion Tiriac" cu ele faceai bani nu gluma

Bya Ralu 1

24.06.2013, 01:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu rosii si cascaval